Egyéni vállalkozóból felnőttképző leszek minikurzus


Kinek szól a minikurzus?
Kizárólag egyéni vállalkozóknak, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben minél hamarabb plusz bevételi forrást szeretnének kialakítani, azzal, hogy a tudásukat online vagy személyes jelenlétet igénylő tanfolyammá/ kurzussá alakítják át. Mivel oktatási szolgáltatást nyújtani mérettől és helyszíntől – legyen az online felületen vagy fizikai helyszín zajló oktatás- függetlenül ma Magyarországon már csak hivatalos felnőttképzőként lehetséges. A minikurzus a felnőttképzővé válás folyamatát teszi örömtelivé és gördülékennyé az egyéni vállalkozók számára, miközben előre elkészített sablonokkal teszi tehermentessé számukra a felnőttképzői jogi és adminisztrációs kötelezettségeinek teljesítését.Milyen veszélyeket rejt az, ha egy egyéni vállalkozó bejelentés nélkül végez kisebb, azaz 1-3 órás időigényű vagy nagyobb akár 20-30 órás online vagy kontaktórás tanfolyamot?
Az első és legfontosabb, hogy ma Magyarországon oktatási tevékenységet - legyen az bármilyen egyszerű és kis időtartamú- kizárólag a felnőttképzési tevékenység megkezdésének a Pest Megyei Kormány Hivatal felé történő bejelentését követően folytathat bárki. Teljesen mindegy, hogy fiatalnak, idősnek, vállalkozónak vagy magánembernek akarsz képzést tartani, egyénileg vagy kiscsoportos formában, hiszen a felnőttképzésről szóló törvény nem tesz kivételt a képzésben résztvevők kora alapján, sem pedig a képzések során alkalmazott módszertanok tekintetében. Továbbra az is mindegy, hogy személyesen szállsz ki képzést tartani egy helyszínre, vagy saját helyszínedre várod a jelentkezőket, esetleg az oktatást videóchat vagy valamilyen zárt oktatófelület segítségével valósítod meg.

[1] Aki bejelentés nélkül végez oktatási szolgáltatást az értelemszerűen bírsággal sújtható, az oktatási és vagy vállalkozói tevékenységtől eltiltható, méghozzá oly módon, hogy ismételt jogsértés esetén figyelmeztetés nélkül kérelmezik a vállalkozó adószámának megszüntetését.
[2] Továbbá köteles vagy a jogellenes tevékenység időszaka alatt beszedett képzési díj, valamint a képzés kapcsán felmerült igazolt költség jegybanki alapkamat másfélszeresével növelt összegének a visszafizetésére.
[3] Plusz nyilvánosan közzéteszik az eltiltásod tényét.

Nincs értelme kockáztatni valakinek a jó hírét, hiszen egyszeri 15.000 Ft-os igazgatási díjat szükséges megfizetni a bejelentési kérem elindításához, amely során a vállalkozás egy ellenőrzésen esik át. Az ellenőrző ponton történő sikeres áthaladással bekerülünk Magyarország Felnőttképzőinek a nyilvántartásába. Ettől kezdődően felnőttképzőként a törvény által előírt formában és módon kell a kötelezettségeinket teljesíteni. Minden évben készül egy lista az ellenőrizendő szolgáltatókról és nem azt mondom, hogy holnap, de előbb utóbb az ellenőrző rendszer elér mindenkihez, és itt szeretném kiemelni azt, hogy azok, akik a törvényt igyekeznek megkerülni azzal, hogy workshopnak, műhelymunkának, coachingolásnak neveznek el egy általuk kínált szolgáltatást, de az a törvény ellenőrző pontjai értelmében határozottan szervezett képzésnek minősül, azok szintén bírsággal sújthatók.

Hogy néz ki a minikurzus tematikája?
I. A mini kurzus kidolgozója
II. Így kerültek az egyéni vállalkozások a magyar képzési rendszerbe
III. Itt helyezkedsz el a magyar képzési rendszerben egyéni vállalkozóként
IV. A felnőttképzői titulussal járó 6 érték, amely bevétellé alakítható
V.A felnőttképzés kulcsszereplői, akiket egyéni vállalkozóként ismerned kell
VI. A felnőttképzési tevékenység bejelentésének előkészítése
VII. A felnőttképzési tevékenység folytatásának szándék bejelentése
VIII. Felnőttképzői kötelezettségeid és azok teljesítése
 • Tájékoztatási kötelezettség teljesítése
 • Mi a teendőd akkor, ha egy vállalkozás kér fel téged egy kiscsoportos óra megtartására?
 • Felnőttképzési jogviszony létesítése (+ szerződés sablon)
 • Nyilvántartás vezetés (+ sablon és használati útmutató)
 • Adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése (+használati útmutató)
 • Kontaktórás képzések kezelése (+sablon)
 • Felnőttképzési tanúsítvány generálása a FAR- rendszerben
IX.Fogalomtár egyéni vállalkozó felnőttképzőknek X.Ingyenes és fizetős online oktatófelületek
 • Online oktatásra alkalmas felületek
 • Egyedi megoldások online oktatáshoz
XI.Nem hagylak magadra! Kérdezz itt és 24 órán belül válaszolok
XII.A mini kurzus forrásanyagainak megjelölése

Kik vettek részt a minikurzus anyagának összeállításában?
Könyvelő, annak érdekében, hogy a képzési díjaid bekérése és a kiszámlázása megfelelően történjen meg.
Jogász, annak érdekében, hogy a tudásod, mint vagyoni értéked megfelelő védelmet élvezhessen a képzéseden résztvevővel szemben a képzésedre történő regisztrációtól kezdve a képzés befejezéséig.
Egyéni vállalkozóként nyilvántartott magyarországi hivatalos felnőttképző, azaz jómagam, hogy a felnőttképzővé válásodat élvezetessé és örömtelivé tegyem azzal, hogy neked már ne kelljen megszenvedned a kurzusoddal kapcsolatos égető egymásutáni lépésekkel, kérdésekkel és teendőkkel.
Kereskedelemre és marketingre szakosodott közgazdász és marketingstratégaként, szintén jómagam hogy a kereskedelemmel és az értékesítéssel kapcsolatos jogszabályok is érvényesüljenek a tananyagban és a kurzus mellé járó szerződéssablonban, hiszen a kurzusod egy értékesítésre kerülő szolgáltatásod lesz, ezért mindennek a helyén kell lennie.

Nem vagy benne biztos, hogy a tevékenységed bejelentésköteles felnőttképzésnek minősül-e? Tudd meg a kiértékelő űrlapom segítségével!
Igen, ehhez készítettem egy felmérő űrlapot, amellyel az általad végezni kívánt tevékenységgel kapcsolatban teszek fel kérdéséket. A kérdésekre adott válaszaidat az űrlap beküldését követően 24-órán belül kiértékelem és megtudhatod, hogy számodra értékes lehet-e az „Egyéni vállalkozóból felnőttképző leszek” minikurzus tananyaga. Az űrlap 8 kérdésből áll, melyre mindössze néhány perc alatt megadhatod a válaszaid.

Kattints ide, hogy elkezdhesd az űrlap kitöltését.


Hogyan tudom igénybe venni a mini kurzust?
 • Online formában a Google Classroom felületén egy Gmail fiók segítségével. (Elérhető 2022.08.015-től)
 • Személyes formában Szombathelyen (Jelenleg elérhető)

 • Hogyan tudok a mini kurzusért fizetni?
 • Készpénzzel.
 • Banki előre utalással.

 • Mennyibe kerül a minikurzus?
  Nettó 15.000 Ft, azaz bruttó 15.000 Ft, mely alanyi adómentes.

  Szeretném igénybe venni a minikurzust!
  A minikurzus igénybevétel előzetes regisztrációhoz kötött, így arra kérlek, hogy

  kattints ide, hogy megkezdhesd a regisztrációdat.

  A regisztrációdat 24 órán belül visszaigazolom és a minikurzus díjbekérőjét is megküldöm számodra.


  Szeretnék kérdezni a minikurzussal kapcsolatban!

  Írd meg kérdéseidet számomra az alábbi űrlap segítségével és 24 órán belül felveszem veled a kapcsolatot.