2022. 05. 10. 14:04

9 ADAT, AMIT JOGI KÖTELESSÉGED FELTÜNTETNED HA WEBOLDALTULAJDONOS VAGY

Olvasási idő: 2 perc

A hiányos impresszumadatok fogyasztóvédelmi bírságot vonhatnak maguk után a weboldal vagy webshop üzemeltetőjére nézve. A vállalkozási tevékenységed és formád dönti el, hogy mikor milyen adatokat vagy köteles megjeleníteni a weboldaladon a felhasználók számára.

Alább felsoroltam azokat az adatokat, amelyekkel eleget tehetsz weboldal vagy webshoptulajdonosként jogi kötelezettségeidnek.

1. A vállalkozásod neve, illetve ha fantázia néven fut, akkor azt is tüntesd fel.
2. A vállalkozásod székhelye, illetve ha rendelkezel telephellyel, akkor annak a címét is tüntesd fel.
3. Elérhetőségi adataid. Fontos, hogy olyanokat tüntess fel, amin bárki, bármikor könnyedén elérhet.
4. Nyilvántartási vagy cégjegyzékszámod. Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor Neked a nyilvántartási számodat kell feltüntetned.
5. A vállalkozási tevékenységedet nyilvántartásba bejegyző bíróság vagy hatóság neve.
6. Az adószámod.
7. A weboldalad tárhelyszolgáltatójának adatai. Minden esetben köteles vagy feltüntetni a tárhelyszolgáltatód nevét, címét és elérhetőségét.
8. Ha a vállalkozói tevékenységed gyakorlása engedélyköteles, akkor fel kell tüntetned az engedélyező hatóság nevét, annak elérhetőségét, valamint az engedélyed számát.
9. Ha a vállalkozói tevékenységedet a szabályozott szakmák körében végezheted, azaz bizonyítvány, oklevél által tanúsított képesítés meglétéhez kötött, akkor köteles vagy feltüntetni a területileg illetékes kamarád nevét, szakképzettséged fokozatát, pontos megnevezését, valamint a szakképzettséged megszerzésének helyét és a szakmádra vonatkozó hazai szabályozások elérhetőségét.

Forrás:
[1] 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
[2] www.kormányhivatal.hu
[3] www.europa.eu

Mi nem csak elkészítjük a weboldalakat, hanem lépésről-lépésre tájékoztatunk a weboldaladdal kapcsolatos teendőidről is a munka során, hogy jogkövető és boldog weboldaltulajdonossá válhass. Kattints ide és nézd meg, hogy melyik weboldaltípus felelne meg legjobban az igényeidnek.