Kinek szól a minikurzus?

Olyan vállalkozásoknak, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben minél hamarabb plusz bevételi forrást szeretnének kialakítani, azzal, hogy a tudásukat online vagy személyes jelenlétet igénylő tanfolyammá/ kurzussá alakítják át. Mivel oktatási szolgáltatást nyújtani mérettől és helyszíntől – legyen az online felületen vagy fizikai helyszín zajló oktatás- függetlenül ma Magyarországon már csak hivatalos felnőttképzőként lehetséges. A minikurzus a felnőttképzővé válás folyamatát teszi örömtelivé és gördülékennyé a vállalkozók számára, miközben előre elkészített sablonokkal teszi tehermentessé számukra a felnőttképzői jogi és adminisztrációs kötelezettségeinek teljesítését.


Milyen veszélyeket rejt az, ha egy vállalkozó bejelentés nélkül végez kisebb, azaz 1-3 órás időigényű vagy nagyobb akár 20-30 órás online vagy kontaktórás tanfolyamot?

Az első és legfontosabb, hogy ma Magyarországon oktatási tevékenységet - legyen az bármilyen egyszerű és kis időtartamú- kizárólag a felnőttképzési tevékenység megkezdésének a Pest Megyei Kormány Hivatal felé történő bejelentését követően folytathat bárki. Teljesen mindegy, hogy fiatalnak, idősnek, vállalkozónak vagy magánembernek akarsz képzést tartani, egyénileg vagy kiscsoportos formában, hiszen a felnőttképzésről szóló törvény nem tesz kivételt a képzésben résztvevők kora alapján, sem pedig a képzések során alkalmazott módszertanok tekintetében. Továbbra az is mindegy, hogy személyesen szállsz ki képzést tartani egy helyszínre, vagy saját helyszínedre várod a jelentkezőket, esetleg az oktatást videóchat vagy valamilyen zárt oktatófelület segítségével valósítod meg.

[1] Aki bejelentés nélkül végez oktatási szolgáltatást a felnőttképzési törvény értelmében bírsággal sújtható, ismételt jogsértés esetén az oktatási és vagy vállalkozói tevékenységtől eltiltható, méghozzá oly módon, hogy ismételt jogsértés esetén figyelmeztetés nélkül kérelmezik a vállalkozó adószámának megszüntetését.
[2] Továbbá köteles vagy a jogellenes tevékenység időszaka alatt beszedett képzési díj, valamint a képzés kapcsán felmerült igazolt költség jegybanki alapkamat másfélszeresével növelt összegének a visszafizetésére.
[3] Nyilvánosan közzéteszik az eltiltásod tényét.

Nincs értelme kockáztatni valakinek a jó hírét, hiszen egy csekély igazgatási díjat szükséges csak megfizetni a bejelentési kérem elindításához, amely során a vállalkozás egy ellenőrzésen esik át. Az ellenőrző ponton történő sikeres áthaladással bekerülünk Magyarország Felnőttképzőinek a nyilvántartásába. Ettől kezdődően felnőttképzőként a törvény által előírt formában és módon kell a kötelezettségeinket teljesíteni. Minden évben készül egy lista az ellenőrizendő szolgáltatókról és nem azt mondom, hogy holnap, de előbb utóbb az ellenőrző rendszer elér mindenkihez, és itt szeretném kiemelni azt, hogy azok, akik a törvényt igyekeznek megkerülni azzal, hogy workshopnak, műhelymunkának, coachingolásnak neveznek el egy általuk kínált szolgáltatást, de az a törvény ellenőrző pontjai értelmében határozottan szervezett képzésnek minősül, azok szintén bírsággal sújthatók.

Hogy néz ki a minikurzus tematikája?

I. A mini kurzus kidolgozója
II. Így kerültek a vállalkozások a magyar képzési rendszerbe
III. Itt helyezkedsz el a magyar képzési rendszerben vállalkozóként
IV. A felnőttképzői titulussal járó 6 érték, amely bevétellé alakítható
V.A felnőttképzés kulcsszereplői, akiket vállalkozóként ismerned kell
VI. A felnőttképzési tevékenység bejelentésének előkészítése
VII. A felnőttképzési tevékenység folytatásának szándék bejelentése
VIII. Felnőttképzői kötelezettségeid és azok teljesítése
  • Tájékoztatási kötelezettség teljesítése
  • Mi a teendőd akkor, ha egy vállalkozás kér fel téged egy kiscsoportos óra megtartására?
  • Felnőttképzési jogviszony létesítése (+ szerződés sablon)
  • Nyilvántartás vezetés (+ sablon és használati útmutató)
  • Adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése (+használati útmutató)
  • Kontaktórás képzések kezelése (+sablon)
  • Felnőttképzési tanúsítvány generálása a FAR- rendszerben
IX.Fogalomtár egyéni vállalkozó felnőttképzőknek X.Ingyenes és fizetős online oktatófelületek
  • Online oktatásra alkalmas felületek
  • Egyedi megoldások online oktatáshoz
XI.Nem hagylak magadra! Kérdezz itt és 24 órán belül válaszolok
XII.A mini kurzus forrásanyagainak megjelölése

Milyen konstrukciókban érhető el a minikurzus?

A minikurzusunk az egyéni vállalkozók és a Kft.-k sajátosságait figyelembe véve kétféle kivitelben került kidolgozásra. Míg a minikurzus első változata az egyéni vállalkozóknak szól, addig a második változata kifejezetten Kft.-k tulajdonosainak és azok oktatási tevékenységgel foglalkozó munkavállalóiknak szól. Felnőttképző minikurzus konstrukciók


Kik vettek részt a minikurzus anyagának összeállításában?

Könyvelő, annak érdekében, hogy a képzési díjaid bekérése és a kiszámlázása megfelelően történjen meg.
Jogász, annak érdekében, hogy a tudásod, mint vagyoni értéked megfelelő védelmet élvezhessen a képzéseden résztvevővel szemben a képzésedre történő regisztrációtól kezdve a képzés befejezéséig.
Egyéni vállalkozóként nyilvántartott magyarországi hivatalos felnőttképző, azaz jómagam, hogy a felnőttképzővé válásodat élvezetessé és örömtelivé tegyem azzal, hogy neked már ne kelljen megszenvedned a kurzusoddal kapcsolatos égető egymásutáni lépésekkel, kérdésekkel és teendőkkel.
Kereskedelemre és marketingre szakosodott közgazdász és marketingstratégaként, szintén jómagam hogy a kereskedelemmel és az értékesítéssel kapcsolatos jogszabályok is érvényesüljenek a tananyagban és a kurzus mellé járó szerződéssablonban, hiszen a kurzusod egy értékesítésre kerülő szolgáltatásod lesz, ezért mindennek a helyén kell lennie.

Nem biztos abban, hogy a tevékenysége bejelentésköteles felnőttképzésnek minősül-e?

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lap alján található űrlap segítségével és segítünk ennek eldöntésében egy erre a célra kidolgozott, a felnőttképzési törvénnyel összhangban álló kérdőívünkkel.

Hogyan tudja igénybe venni a minikurzust?

  • Online formában a Google Classroom felületén egy Gmail fiók segítségével.
  • Személyes formában Szombathelyen

  • Hogyan tud a minikurzusért fizetni?

  • Készpénzzel.
  • Banki előre utalással.

  • Mennyibe kerül a minikurzus?

    Nettó 25.000 Ft/fő, azaz bruttó 25.000 Ft/fő, mely alanyi adómentes.

    Szeretné igénybe venni a minikurzust?

    A minikurzus igénybevétel előzetes regisztrációhoz kötött, így kérjük, hogy a lap alján vegye fel velünk a kapcsolatot.

    Szeretne jelentkezni vagy csak kérdezni a minikurzussal kapcsolatban?

    Írja meg kérdéseit számunkra az alábbi űrlap segítségével és amint lehetséges felvesszük Önnel a kapcsolatot.